2018. augusztus 29.

Pula & Rovinj


Miközben a nyaralásról hozott mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített kávém iszogatom ezen a hűvösebb szerda reggelen - ezalatt azt értem, hogy nincs azonnal 30 fok, és ilyenkor már megengedett az őszre gondolni, nem igaz? -, arra gondoltam megosztok Veletek pár szösszenetet Puláról és Rovinjról, hiszen egyelőre csak ezen a két városon jár az agyam. Már egy ideje hazaértünk, ennek ellenére nem tudom kiverni a fejemből egyetlen egy kis utcáját sem, a gyönyörű, mélykék tengervízt, a hideg tejet, jeges lattékat a parton, vagy azokat az élményeket, amelyeket egy hét alatt szereztem. 
PULA

Mivel, mennyiért, mennyi időre?
Idén nem próbálkoztunk egyetlen egy utazási irodával sem, hanem szerettük volna saját magunknak elintézni mindent, ami az úttal kapcsolatos. Autóval indultunk vasárnap éjfél körül Pulára Vácról, és reggel fél 10 környékén már a szállásunkon néztünk körbe, beszélgettünk a házigazdánkkal. Ebben az esetben is Airbnb-n foglaltunk, és talán nem meglepő ha azt mondom, nem ért minket csalódás.  Az apartman (ITT megnézheted hol szálltunk meg) szépen felújított, nagyon tiszta, és jól felszerelt volt, öten is kellemesen elfértünk, valamint a konyhai eszközökben sem volt hiányunk. Légkondi, mosogatógép, pihe puha törülközők, kényelmes matrac, és három macska a kertben. Jól hangzik szerintem! Ráadásul ha EZEN a linken keresztül regisztráltok, az első utatokból 9.000 Ft-ot az Airbnb áll. Deal, nem?

Látnivalók, éttermek, kávézók
Azt hiszem ha felmentek Tripadvisorra nem kell sokáig keresgélnetek hogy bármiféle turista látványosságot találjatok, Pulában rengeteg van! Az Amfiteátrum, Herkules kapuja, Diadalív, a Mozaik és rengeteg olyan eldugottabb templomocska, amire a városnézés alatt bukkantok csak. Viszont mindenképp meg kell említenem a Gladiátor játékokat a Colosseumban, ami egész nyáron azt hiszem heti egy alkalommal látható estr 8 óra körül, 100 kunáért. Szerintem az egyik legjobb döntésünk volt, hogy beálltunk a sorba, és nem sétáltunk tovább! Majdnem 3 órán keresztül tartottak minket izgalommal, az egész előadás interaktív, a modern gladiátorok - eddig azt sem tudtam létezik ilyen foglalkozás - látványa különös izgalmakat okozott aznap este. Sajnos egyetlen egy kis bisztró nevét jegyeztem meg, a Diadalív mellett egy szuper skybar szerűét, Qtime Caffee névra hallgat. Illetve azon a téren, ahol Augustus temploma van, volt egy szuper kis koktélozós, sörözős hely ahová többször is visszamentünk, a Kunstcafe Cvajner. Egyébként áraiban egy balatoni nyaraláshoz tudnám hasonlítani, az éttermekben egy főétel átszámítva 3000 Ft környékén van, egy jegeskávé nagyjából 800 Ft, de a Lidl árai nem igazán térnek el az itthonitól.ROVINJ
Sajnos Rovinjra csak az utolsó délutánunk maradt, a hét végére hihetetlen módon lehült az idő, így a semmittevés helyett inkább kimozdultunk a nagyjából Pulától 45 percre lévő Rovinjba. Ezt a falut én örökre a szívembe zártam, teljesen beleszerettem. Napokat tudnék a kis utcáiban sétálgatni, annyira mesebeli volt, hogy bármely utcába ha benéztem mást és mást láttam, egy ajtó, egy ablak nem volt ugyanolyan, a kikötőjéről pedig inkább nem áradozom tovább. Ahogy az előbb említettem itt nagyon kevés időnk volt felfedezni, egy gyrost vettünk mindössze, amit a tengerparton leülve ettünk meg. Imádtam, csodás! Remélem egyszer lesz még alkalmam visszamenni, és felfedezni az összes olyan kis eldugott részét, strandjait, amit egy délután alatt nem sikerült.


Ha idáig elolvastátok, vagy csak a képeket nézegettétek, pacsi Nektek! Viszont, hogy tovább csigázzalak Benneteket, a következő posztomban az egyik legkalandosabb élményről mesélek majd outfittal összekötve, úgyhogy stay tuned! 

1 megjegyzés:

  1. Imádom a látásmódodat, minden várost olyan szépen adsz vissza!! Az a fürdőruha pedig nagyon tetszik! *-*

    VálaszTörlés