2018. június 3.

A blogolásról őszintén


Az én szívemben mindig is helye volt, van, és lesz is a blogolásnak. Sosem tekintettem rá munkaként, mindig kikapcsolódni jártam ide, és egy-két határidőre teljesítendő bejegyzésnél csak idegeskedtem minden rendben lesz-e. Elkezdtem gondolkodni biztos helye van-e itt a fizetett hirdetéseknek, azoknak a posztoknak amelyek nem azért készülnek, hogy másoknak segítséget nyújtsak, inspriáljak, vagy tippeket adjak egy közelgő utazással kapcsolatban. Sosem azért írtam, hogy én ezért pénzt kapjak, kérjek, hogy felépítsem az én saját vállalkozásom csak a blogra, hiszen az egészet nem azért indítottam. Mondtam nemet jól fizető cégeknek, utasítottam el ingyen termékeket, és lehet azért nem vagyok fent néhány sajtólistán, mert inkább el sem vállaltam a feladatot, hiszen ezen a helyen, a saját kis privát szférámba nem szerettem volna azt behozni, amivel úton útfélen találkozni lehet. De aztán tovább vittem a gondolatmenetem, és megkérdeztem magamtól, akkor az Instagram felületemre miért tekintek másképp, miért tekintem elfogadhatónak ott azt, amit itt nem? Aztán rájöttem, megérleltem, és most Nektek is leírom.

A hirdetések nem megtévesztések, nem ördöktől való dolgok, nem pénzért mindent ki lehet belőlem szedni, irányítani, megvezetni típusú posztok, hanem egyfajta elismerés azért, amit megteremtettem az évek alatt. Az aktív követőbázisom, az esetleges befolyásoló véleményem az, amiért felkeresnek, és értékelik azt, amivel én dolgozom. Ne higyjétek azt, hogy én ezért megengedem magamnak, hogy fennhordjam az orrom, vagy hogy bármivel is feljebb érezzem magam a többieknél, de nem tekinthetek el amellett, amennyi potencia van egy ilyen fiókban. Nem fogom magamtól direkt megvonni a lehetőséget azért, mert ezért éppen fizetnének nekem, amit minden esetben a megfelelő hashtagekkel jelölök, hanem inkább szeretném helyretenni azokat az urban legendként keringő állításokat, amelyek teljesen légből kapottak, és semmiféle igazságos vonatkozásuk nincsen - legalábbis az én csatornáimon. Megannyi gyönyörű, életszerű, és természetes fizetett bejegyzést lehet látni a különböző platformokon, és részemről annyira értékelendő, megbecsülendő, s továbbítani való dolog, hogy szinte minden egyes ilyen kép, írás előtt virtuálisan meghajolok a készítője előtt - mégha ezt csupán ezt csak egy lájk formájában tudom jelezni. Nekem is lehetőségem volt már néhány céggel együttműködni, együtt ötletelni, a témában mélyen elmerülni, hiszen enélkül az egésznek semmi értelme nem lenne részemről, ha nem tudnám valamiféle személyes vonallal megspékelni az egészet.


Szeretném megköszönni, ha eljutottál idáig, és várom a véleményed a témával kapcsolatban itt, e-mailben, Facebook üzenetben, vagy Instragram directben. 
Panni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése