2018. február 4.

5 kedvenc januárból


Nálam a január nem kezdődött újévi fogadalmakkal, nem kötelezem magam arra, hogy ezeket betartsam, s esetleg rosszul érezzem magam, ha már egyszer megszegem az egyiket. Ezért is koncentráltam inkább magamra, arra, hogy picit összeszedettebben álljak neki a 2018-nak, ha mondhatok ilyet. Megvolt az első viszgaidőszakom, véget ért az első félévem, amiből elég sokat tanultam, hiszem a gimi után elég nagy váltás ez az egész egyetem dolog. Az a nagy szabadság, hogy én dönthetek szinte mindenről, a vizsgáim rakosgathatom egyik időpontról a másikra, aztán tessék, ihatom a levét.

Hasonló fekete szövetkabátok a szövetkabát szóra kattintva!

MALMÖ
Nem hiszem, hogy meglep, ha a januárom egyik legnagyobb fénypontjának Malmöt mondom. Sosem volt még olyan utazásom, ahol mindent magamnak kellett megoldani, senki nem szervezte meg előre helyettem a programokat, úgyhogy elég büszke voltam magamra, és persze a barátnőmre is, hogy eltévedés nélkül barangoltunk Svédországban. Másik városba nagyon szívesen visszamennék még, ez a svéd mentalitás nagy hatással volt rám, érezhető a különbség kicsiny hazánk és a svédek között. 


LEÁRAZÁSOK

Január a leértékelések hónapja, ez kétségtelen. Ahhoz képest, hogy esetenként mértéktelen vásárlásokba kezdek, és minden egyes hülyeséget megveszek, most sikerült visszafognom magam. Csak olyan dolgokat vettem, amire szükségem volt, lakberendezési tárgyakat, kötött pulcsikat, fehérneműt, pizsamát. A H&M honlapot nézegettem többször, hiszen időnként töltöttek fel új ruhadarabokat, olyanokat, amiket az üzletekben nem láttam piros címkével. Persze néha a boltokban sokkal jobb áron tudtam hozzájutni néhány ruhához, mint ahgy a honlapon volt feltüntetve, a kettő kombinálásával szuper dolgokat fogtam ki.

GYÖNGYÖK
Minden szezonban van valami trend, ami a legtöbb üzlet kínálatában megjelenik, de nem tart sokáig, tényleg csak pár hónapig. Ezek engem általában nem kapnak el, sőt, szívesen sem viselem őket, de hát Lányok a gyöngyökkel kivételt tettem. Mindig is szerettem az ilyesmi stílusú ékszereket, viszont az öltözködésemben nem is gondoltam rá. Aztán tessék, egyből az ilyesmi pulcsikat, ruhákat, kiegészítőket kerestem. Szerencsére nem kellett messzire mennem, nagyon sok helyen belefutottam gyöngyös ruhákba! 

HÓESÉS
Sajnos nem jutott sok belőle ezen a télen, - habár reménykedem még a februári hóesésben - én azért annak a picinek is örültem, téli gyerekként az egyik legkedvencebb tevékenységem a szánkózás, annyira jó érzés! Ezt az évszakot egyébként is nagyon szeretem, egy meleg kabátban és csizmában, forró tea vagy kávé társaságában az egyik legjobb dolog sétálgatni.

CUKORMENTES BANÁNKENYÉR
Az alaprecept innen származik, de ahogy ismertek, sosem tudok megállni ennyinél, mindig rakok bele plusz összetevőket, amikkel igazán Pannis lesz a végeredmény. Került bele kókuszpehely és aszalt vörösáfonya is, de ezek nélkül is kellően édes lett volna. Talán a legközelebbi sütésnél felezem a teljeskiőrlésű lisztet, és sima finomliszttel helyettesítem, úgy nem lesz ennyire tömör a tészta. Én pár napig ezt ettem a reggeli kávém mellé, dobozban tárolva nem is száradt ki.

Több hasonló fűzős bakancsot itt találsz!

A ti kedvenceitek mik voltak?

4 megjegyzés:

  1. Nekem is a gyöngyök vitték a hónapba a prímet! Be is szereztem egy- két ruhadarabot! A lakótársammal egyértelműen oda voltunk a szőrmés kabátokért is. Egyszerűen imádom olvasni a bejegyzéseidet Panka! Csak így tovább <3

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a képeid, mint mindig! (-: Ez a szett nagyon tetszik, igazán vagány!

    VálaszTörlés