2017. december 23.

Karácsonyi készülődés


A karácsonyfánk, és az idei ajándék csomagolási stílusom nagyobb kontrasztban nem is állhatna. Igaz, mindkettő az én stílusom, valamint a fa díszítése is az én feladatom volt, úgy gondoltam, ha az annyira giccses és díszes lett, a csomagolópapír, és a szalagok tükrözzenek egy másfajta hangulatot. Azt hiszem ezt teljes mértékben sikerült elérnem, mintha két külön házban lennének. Viszont a karácsonyfán szeretem, ha minden rajta van. A legutolsó csillámos gömbön át, a szaloncukorig, de került rá egy bagoly, kávéscsésze, pár (sok) angyalszárny, sőt, a legalább 10 éves piros almákat sem tudtam a dobozban hagyni. A zserbó a bejegyzésig sajnos még nem készült el, így nem tudtam lefotózni Nektek, viszont egy ajándékötletet azért még belecsempésztem a képek közé. Úgy gondoltam egy kis házi krémlikőrnek mindenki örülne, az Ikeában pedig szép csatos üvegeket is lehet kapni nagyon jó áron! Ezt nem tudtam natúr papírba csomagolni, de a spárga, eukaliptusz szál kombináció az üvegeken is megjelenik. Az ajándékkísérő csillagokat pedig E-bay-ről rendeltem nagyjából október elején. 
Házi Bailey's recept - nagyjából másfél literhez (ötlet innen, kisebb változtatásokkal)
30 dkg cukor
2 dl tej, 2 dl víz
4 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cappucino por
6 dl habtejszín
5 dl whiskey

A cukrot karamellizáltam, a tejet és a vizet összemelegítettem, majd beletettem a cappucino port. Miután a cukor szép arany színűvé vált hozzáöntöttem a tejes keveréket. Ez a veszélyesebb része a dolognak, a karamell a hidegebb folyadék hatására keménnyé válik. Ha ez is elolvadt, akkor került bele az alkohol. Ezt újra felforraltam, és már töltöttem is az üvegekbe. Annyira egyszerű!

Egyelőre így állunk, a sütés főzés része még hátra van, de az szerintem már holnapi program lesz!
Jó készülődést Nektek is, és természetesen, boldog karácsonyt!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek. Idén az én csomagolásom is hasonlóra sikerült. Mi gyömbér- és tojáslikőrt készítettünk, de ez a házi bailey's is nagyon jónak tűnik.

    VálaszTörlés