A karácsonyfánk, és az idei ajándék csomagolási stílusom nagyobb kontrasztban nem is állhatna. Igaz, mindkettő az én stílusom, valamint a fa díszítése is az én feladatom volt, úgy gondoltam, ha az annyira giccses és díszes lett, a csomagolópapír, és a szalagok tükrözzenek egy másfajta hangulatot. Azt hiszem ezt teljes mértékben sikerült elérnem, mintha két külön házban lennének. Viszont a karácsonyfán szeretem, ha minden rajta van. A legutolsó csillámos gömbön át, a szaloncukorig, de került rá egy bagoly, kávéscsésze, pár (sok) angyalszárny, sőt, a legalább 10 éves piros almákat sem tudtam a dobozban hagyni. A zserbó a bejegyzésig sajnos még nem készült el, így nem tudtam lefotózni Nektek, viszont egy ajándékötletet azért még belecsempésztem a képek közé. Úgy gondoltam egy kis házi krémlikőrnek mindenki örülne, az Ikeában pedig szép csatos üvegeket is lehet kapni nagyon jó áron! Ezt nem tudtam natúr papírba csomagolni, de a spárga, eukaliptusz szál kombináció az üvegeken is megjelenik. Az ajándékkísérő csillagokat pedig E-bay-ről rendeltem nagyjából október elején.
Házi Bailey's recept - nagyjából másfél literhez (ötlet innen, kisebb változtatásokkal)
30 dkg cukor
2 dl tej, 2 dl víz
4 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cappucino por
6 dl habtejszín
5 dl whiskey
A cukrot karamellizáltam, a tejet és a vizet összemelegítettem, majd beletettem a cappucino port. Miután a cukor szép arany színűvé vált hozzáöntöttem a tejes keveréket. Ez a veszélyesebb része a dolognak, a karamell a hidegebb folyadék hatására keménnyé válik. Ha ez is elolvadt, akkor került bele az alkohol. Ezt újra felforraltam, és már töltöttem is az üvegekbe. Annyira egyszerű!
Egyelőre így állunk, a sütés főzés része még hátra van, de az szerintem már holnapi program lesz!
Jó készülődést Nektek is, és természetesen, boldog karácsonyt!
Nagyon szépek. Idén az én csomagolásom is hasonlóra sikerült. Mi gyömbér- és tojáslikőrt készítettünk, de ez a házi bailey's is nagyon jónak tűnik.
VálaszTörlésÉs tényleg nagyon finom! :)
Törlés