2017. július 11.

3 napos mini nyaralás - Zadar, Drage, Crikvenica

.. ami igazából 4 volt.
Az idei nyaralásunk sokkal inkább volt impulzus, mint megtervezett. Nem feltétlen a kényelmünket, és a jó érzésünket tartottuk fontosnak, csupán mindenképp el szerettünk volna menni valamerre. Azt hiszem tanultunk belőle. A barátommal, neki a testvérével, és barátnőjével indultunk neki Horvátországnak múlthét csütörtök hajnalban, majd érkeztünk meg már vasárnap éjfél körül vissza Budapestre. Tapasztalatok, élmények, jó tanácsok mind ebben a bejegyzésben.
MIVEL, KIVEL, MENNYIÉRT?
Már nem is emlékszem hol jött velem szembe egy hirdetés, ami már első ránézésre szimpatikus volt, hiszen 35 ezer forintért négy napra Horvátország csodás lenne! Ebben benne volt a szállás, és a busszal való utazás. Pluszban fizettünk azért, hogy két fős szobákban legyünk elhelyezve, valamint a reggeliért. Utóbbi tökéletes választás volt részünkről, előbbi kevésbé. Nem azzal voltam elégedetlen, hogy nem kapcsolódott a szobánkhoz külön fürdőszoba, hogy az ablakunk az egyik legforgalmasabb utcára nyílt és mindent be lehetett hallani, ami egyébként azért lényeges, hiszen rettenetesen meleg volt éjszakénként is. Hanem azzal, hogy a wc tartály a hetünk végére nem töltődött fel vízzel, csak hideg zuhanyban tudtunk fürdeni. Ezek nem olyan problémák, amiket nem lehetett volna orvosolni, viszont egy idő meguntunk a házigazdához szaladgálni velük. 
ZADAR, DRAGE, CRIKVENICA
Nagyjából dél körül érkeztünk meg Zadarba, ahol a délutánt két részre osztottuk, és a strandolás után körbejártuk az óvárost, megálltunk a víziorgonánál, nézelődtünk, kávéztunk. Azt hiszem itt még sokkal több időt is el tudtam volna tölteni, annyi mindent lehetett volna még felfedezni. Sok kis utca, macskakő, smoothies árusok, és sok-sok műemlék. Viszont nem ez volt a fő állomás, estefelé indultunk el Dragéba, ahol a szállásunk volt, és amire két teljes napunk jutott. Mi egyik fakultatív programon sem vettünk részt, inkább nyugiban szerettünk volna strandolni. Miután kifaggattuk a helyieket melyik az a rész, amelyik a legkevésbé zsúfolt, de ennek ellenére gyönyörű, nem is húzott a szívünk máshová. A tenger színtiszta volt, gyorsan mélyülő, kavicsos, sziklás parttal. Én kívánni sem tudtam volna szebbet. Az időjárással is szerencsénk volt, semmi csapadék, semmi felhő, csak és kizárólag 30 fok napsütéssel. Vasárnap, mielőtt elindultunk haza utolsó állomásként Crikvenicában tartottunk egy kis pihenőt. Drage után hatalmas csalódás, tömegstrand koszos vízzel. Lehet már csak a fáradtság beszélt belőlem, de nekem az a megálló nagyon nem hiányzott. 
Annak ellenére, hogy mindkét lábam tele lett csípéssekkel, és rázókeverékben úszom mióta hazaértem, nagyon örülök, hogy idén eljuthattunk közösen Horvátországba. Nagyon sokat nevettünk, beszélgettünk és napoztunk, s talán sikerült egy kis színt is összeszednem. Jövőre jobban megtervezzük, s mindent magunk intézünk el, nem szeretnék több zsákbamacskába belefutni. 
 Szeretettel,
Panka

6 megjegyzés:

 1. Mi Rogoznicán voltunk és imádtuk. :) Jövőre visszamegyünk, mert a vendéglátósok is hiperszupeer aranyosak voltak! ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi jövőre szerintem Görögországot veszsük célba! :)

   Törlés
 2. Megkérdezhetem,hogy honnan van ez a rószaszín ruhád? Gyönyörűek a képek,nagyon szép helyeken jártatok!��

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) A ruhám egy váci butikban vettem, sajnos márkája nincsen.

   Törlés
 3. Jajj nagyon szép hely! :) Voltam egyszer, de visszavágyom, és még a nyáron nagyon szeretnék eljutni ide :) De az ilyen zsákbamacska dolgokkal nekem is volt már bajom. Párommal tavaly Balatonra mentünk, és a hirdetésben úgy volt, hogy van külön úszómedence, meg közel a part, így válogathatunk, miben akarunk úszkálni (imádjuk a vizet, igazi vízi emberek vagyunk :D ) A szállásról szépen mutattak a fotók, és még röplabda pálya is volt, meg külön fürdő a szobához, és valami egészen nevetséges összegért, talán 10-15 ezer Ft volt 3 éjszakára. Na, amikor odaértünk akkor jött a fekete leves... Az első emeleten volt a szobánk, és a folyosó valami iszonyúan lepukkant volt. A szobában közel sem az fogadott, amit a képeken láttunk. Padlószőnyeg, ami úszott a mocsokban, én papucsban alig mertem rálépni. Valószínű az ezredéves szenny, ami beleivódott a szövetbe, olyan szagot árasztott magából, mintha nagyon koszos, vizes szőrű állatok hordája fészkelte volna be magát. Nem két ágyas szoba volt, hanem 4, de szerencsére csak mi voltunk benne (az ágynemű és a huzatok állapotát nem részletezném...). A fürdő, ami ugyan volt a szobához, az sem volt jobb állapotban. Tényleg volt röplabda pálya, de tele üvegszilánkokkal, falevéllel gallyakkal, egyszóval azon játszani kész életveszély. A külön medence, az valójában egy strand volt, ahová a szálló vendégei ingyen mehettek. A medencéje annak tényleg szép volt, de amíg ott voltunk végig hangos salsa party-k voltak, szóval pihenni ott esélytelen volt. Végül csak 1 éjszakát töltöttünk ott. Vihar is volt másnap, így egy gyors fürdés és ebéd után kijelentkeztünk. Azzal telt be nálam a pohár, hogy amikor a vihar elől visszamentünk a szállásra a beépített szekrényben folyt a víz, konkrétan beázott az első emelet is, olyan rossz állapotban voltak a falak. Annyiban viszont rendesnek találtam őket, hogy amikor elpanaszkodtuk a recepción minden kínunkat, és hogy ezért szeretnénk otthagyni a szállást, még a pénzünk maradékát is visszaadták (kiszámolták, hogy hány százaléka telhetett le a kifizetett összegnek, és a különbözetet visszakaptuk). Szóval olcsó húsnak híg a leve, akkor is, ha nagyon szép a körítés. De tapasztalatnak jó volt, hogy mire kell figyelni ezentúl :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te szegény, akkor azt hiszem én még szerencsésnek is mondhatom magam. Nem is értem hogyan jut valakinek eszébe ehhez hasonló szobát kiadni, mikor egyértelmű a vendég többet nem jön vissza, sőt, rossz szájízzel is hagyja el a szállást. Az emberi igénytelenség határtalan sajnos.

   Törlés