2017. április 15.

Kőröshegyi levendulás

Sziasztok!

Mi is lehetne jobb alkalom a kirándulásra, mint a tavaszi szünet? Ideje volt már nekünk is kimozdulni egy kicsit, az elmúlt hetek hétvégéit mind otthon töltöttem matek és angol érettségik társaságában. Tegnap reggel még félve indultunk el itthonról csepergő esőben, viszont mire oda értünk gyönyörűen sütött a nap, egy perc rossz időnk sem volt. Az úticélunk a Kőröshegyi levedulás tulipánszürete, ami hozzánk egyáltalán nincs közel, két és fél órát utaztunk kocsival. Nem is tudom hol kezdjem, azt hiszem én túl nagy reményekkel érkeztem, arra gondoltam mindenfelé csupa virágzó tulipánt látok majd, így egy picit csalódottan álltam az elején, a metszőollómmal a kezemben. Ez nem a szervezés hibája, az eseménybe rengetegszer kiírták, hogy összesen 12 ezer tulipánhagymát ültettek, és nem is tegnap nyitottak. A legtöbb tulipánt ennek értelmében már leszedték, nekünk nem maradt olyan sok. Azért jutott egy csokorra, amit annál nagyobb lelkesedéssel szedegettem össze. De! El nem tudom képzelni milyen szépséges lehet ez a hely, ha kinyílnak majd a levendulák. Az az igazi lila köd. Nagyon-nagyon szeretnék majd június elején visszajönnni ide, folyamatosan arra gondoltam mennyire mesebeli lehet olyankor. 
Ha a hosszúhétvége alatt terveztetek még ide eljönni, ne a tulipánok miatt tegyétek. Kisnyuszik vannak, és levendulaszörp is. Virágok már nem igazán! :)
Szeretettel,
Panka

6 megjegyzés:

 1. A fotók így is nagyon hangulatosak lettek, a kevés tulipán ellenére is! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépek a képek! A levendulavirágzás valami csoda lehet!! (-: Sajnos, mi nagyon messze lakunk oda. \-:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A közelünkben lévő kirándulós helyeket mostanában már kipipáltuk, így merészkedtünk kicsit messzebbre. De megérte! :)

   Törlés