2016. november 28.

Gasztro - Gyors tojáskrém

Sziasztok!

Már bőven benne vagyunk a reggelenti iskolai szendvicsgyártásban, így gondoltam mutatok Nektek egy nagyon gyorsan, akár előző este elkészíthető szendvicskrémet. A tojás miatt laktatóbb is, mintha egyszerű felvágottas kenyerünk lenne, valamint ízletesebb is, feldobja majd a tízórai szüneted. 
A recept egyáltalán nem nehéz, ráadásul pontos mennyiségek sincsenek. Kivettem a hűtőből két főtt tojást, ami még a reggeliből maradt, félbevágtam, összetörtem egy villával, adtam hozzá pár kocka piros kaliforniai paprikát, s hogy krémesebb legyen majonézzel, és tejföllel kevertem össze. Én ezt mondanám az alapreceptnek, innen már csak a képzeletetek szab határt. Az én ízlésem kívánt még egy kis mustárt, balzsamecetet, természetesen sót, borsot, néhány csepp citrom és lime levet, majd a legvégén hozzákevertem egy fél maroknyi összevágott petrezselymet. Amilyen gyorsan elolvastátok ezt a pár sort, ugyanolyan sebességgel készíthető el ez a tojáskrém is. A fotón egy megpirított teljes kiörlésű zsömlére raktam rá, szerintem a ropogósság, és a krém puhasága szuperül kiegészítették egymást.

Próbáljátok csak ki, szerintem nem fogtok csalódni!
Panka

2 megjegyzés:

  1. nagyon guszta! órán ülve, az ebédre várva még a majonéz se zavarna, amit alapból nem szívlelek annyira. este biztos, hogy kipróbálom :)

    VálaszTörlés