2016. február 21.

Együtt élni a tudattal

 
Együtt élni a tudattal, hogy az egyik családtagod bármelyik pillanatban meghalhat, nem könnyű. Főleg úgy, hogy mindennap látod. Látod a sovány arcát, az egykoron erővel teli kezeit, s lábait, amiből mára már semmi nem maradt. Csupán remegnek, elfogyott belőlük az élet, a kitartás. Viszont ő mégis ugyanazt a rutint szeretné követni, ugyanazokat a mozdulatokat megtenni, mint egy éve, ugyanúgy viselkedni, élni. De te tudod, hogy már nem képes rá. Ő is tudja, vizsont nem akarja megengedni magának ezt a luxust, hiszen ő egy bátor, erős ember volt. És még most is az, még akkor is, ha segítségre szorul. Hiszen Te így fogsz rá emlékezni. Csakis a jó tulajdonságaira, mert azok sokkal erősebbek. Ha már erősségek, Neked kell igazán annak lenned. Hogy ne vessz össze a többiekkel, hogy másokra ne vetítsd rá azokat az érzéseket, amiket magadban kell tartanod. Igen, tudom, hogy jól esik néhány itt vagyok veled üzenet, mert tényleg hatalmas löketet tud egy-egy rosszabb napodon, főleg ha azoktól kapod, akiket igazán szeretsz. Nem kell önállóan végig csinálnod az egészet, számíthatsz a barátaidra, a szeretteidre, ugyanis ők veled vannak. Bármi történik, ők segítenek. Persze csak ha hagyod, a te beleegyezésed nélkül erre képtelenek lennének. Tudatosítsd magadban, hogy nem vagy egyedül. Ha ez megvan, másra szükséged sem lesz.
 
 
Sajnálom,
Panka
 

28 megjegyzés:

 1. Sajnálom és teljesen átérzem. Sajnos velem is ez volt kicsit több mint egy éve. Az egy kőkemény év volt, mikor végignéztem az én drága szeretett nagymamám leépülését. Az egész családot megviselte, nem csak a halála, inkább a szenvedése. És nehéz volt bármit mondani neki már ilyenkor. A sok átbeszélgetett délután után ezek a napok-hetek-hónapok már csak a csendről szóltak. Közösen hallgatni. Az együttérzés már nekem is fájt nem csak lelkileg, hanem fizikailag is. Kitartást Panka!!!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon sajnálom! :( A mi családunkban is hasonló dolog történt, és nem volt egyszerű. Nem nekem volt a legnehezebb, de még így is megviselt :( Sok-sok kitartást! ♥

  VálaszTörlés
 3. Kitartás Panka, tudom, hogy nagyon nehéz, én is pontosan ugyanezen mentem keresztül tavaly... Végignéztük, ahogy az imádott nagymamám lassan elhagyja a fizikai létét és a világot. Nagyon nehéz. Mást ehhez nem lehet kívánni, csak erőt.

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm, hogy leírtad, mert én magam nem vagyok erről képes beszélni. <3 Erőt, és kitartást!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon sajnálom...
  Kitartás, maradj erős Panni! ♥

  VálaszTörlés
 6. Néha elviselhetetlennek tűnő terheket cipelünk.
  Én is kitartást kívánok, és és erőt. A bejegyzést megkönnyeztem, lélekben veled vagyok.

  VálaszTörlés
 7. Kitartás, Panni! Sok erőt kívánok az ilyen nehéz pillanatokhoz! ♥

  VálaszTörlés
 8. Nehéz ilyenkor bármit is írni. A "sajnálom" és a "veled vagyunk" nyilván nem sokat ér. Sőt, ilyenkor a szavak nem érnek semmit. Csak te tudod mennyire fáj, csak te érzed, csak te nézed végig. Ez a te fájdalmad, mi tényleg csupán biztosítani tudunk arról téged, hogy együtt érzünk veled. De tudjuk, ettől nem igazán lesz jobb.
  Szeretünk!!! ♥ ♥ ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet nem ér sokat, viszont elmondhatatlanul jól esik! ♥

   Törlés
 9. Kitartás drága Panni! Én is átéltem ugyanezt, sajnos többször is. A szeretet erőt ad, ha csodát nem is tesz. Ilyenkor minden együtt töltött pillanat és ölelés sokszorosan megmarad az emberben.
  Erősnek kell lenni ahelyett is aki már nem tud az lenni. Sok sok pozitív energiát és erőt küldök Neked! És egy nagy ölelést! <3

  VálaszTörlés
 10. Az életben sajnos mindannyian találkozunk ezekkel a nehézségekkel/fájdalmakkal, sajnos én is, nem is egyszer. Maradj erős és kitartást! ♥
  "A legcsúnyább felhők is eloszlanak egyszer"!

  VálaszTörlés