2015. július 8.

Recept | Kókuszos, erdei gyümölcsös zabkása


Sziasztok!

A zabkása az egyik legkönnyebben, leggyorsabban elkészíthető egészséges, tápláló reggelik közé tartozik, és igen, az is igaz, az internet tele van finomabbnál finomabb receptekkel, mégis úgy gondoltam megmutatom én hogyan készítem. Összesen két összetevő kell hozzá, az ízesítésnek pedig csakis a fantáziád szabhat határt. Próbáltam én már kakaóport belekeverni, lekvárral édesíteni, viszont mégis mindig visszatértem a friss gyümölcsös verzióhoz, nekem ezek ízlenek a legjobban. Ellenben a boltban, zacskókban kapható, előre elkészített zabkásákkal, amibe ki tudja milyen adalékanyagok kerülnek. Sokkal érdemesebb otthon rászánnotok maximum 10 percet, de talán kevesebb idő alatt is meg tudjátok csinálni magatoknak. 


Ahogy azt az előbb leírtam, semmi más nem kell hozzá a zabpehlyhen, s a tejen kívül. Van aki vízzel önti fel, van aki mandulatejjel, kókusztejjel,  - ennél a verziónál is érdemes, még kókuszosabb lesz a végeredmény - azt használjunk hozzá ami éppen otthon van. Fél pohárnyi zabból, s egy pohárnyi folyadékból pont egy evésre elegendő mennyiséget kapunk, számomra ez a mérés vált be a legjobban. Amit én még fontosnak tartok, az az édesítés. Én mindenféle cukor nélkül is szeretem, viszont néha sokkal édesebben kívánom, de ilyenkor sem fehér cukrot rakok bele. A Dm polcain legutóbb épp akciós volt az agavé szirup, aminek íze, s színe is a mézhez hasonlít legjobban. Tökéletes helyettesítő, de én mellette ugyanúgy kitartok a nádcukornál, s a méznél.


Én a tetejére a már előbb említett agavé szirupot csorgattam, friss bogyós gyümölcsöket szórtam, s amellett, hogy főzés közben is került a kókuszcsipszből a kásába, muszáj volt vele is díszítenem. 

Nektek melyik a kedvenc zabkásátok?
Szeretettel,
Panka

16 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a képeken!! :)
    Nekem a legnagyobb kedvenc a banános.fahéjas, ezt éjjel-nappal tudnám enni :)) Tegnap pedig cukkinit is reszeltem bele...kicsit félve kóstoltam meg, de nagyon jó lett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Azta, cukkinit zabkásába? Ilyenről sem hallottam még! Milyen ízű lett?

      Törlés
  2. Eperrel, barackkal, meggyel, málnával,almával és fahéjjal, bármivel, bármikor :D Kókusszal soha nem próbáltam még, de kedvet kaptam hozzá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ananászt is raknál bele, még trópusibb lenne a hangulat! :)

      Törlés
  3. Jaj de jól néz ki!:) Én is nagyon szeretem a zabkását, jó sok gyümivel.❤️ Sőt a zabkása nagyon jó hatással van az arcbőrre, szóval Diy pakolásokba is tökéletes.:)

    VálaszTörlés
  4. Én még kakaóport szoktam főzés közben belekeverni és azzal díszítem, ami itthon mindig van: almával, kockára vágva :) a tied viszont istenien néz ki! *-*

    VálaszTörlés
  5. Wow, fantasztikusan néz ki, én is ilyesmit szoktam reggelizni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan sok variáció létezik, imádom! :)

      Törlés
  6. Hmmm, rég csináltam már zabkását, az utóbbi hónapokban hanyagolom a glutént és a laktózt, de most megjött hozzá a kedvem. :) A fotók pedig nagyon hangulatosak, mint midig. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ezek a képek hozták meg hozzá a kedved, duplán örülni fogok! :) ♥

      Törlés
  7. Én mindig rohanok reggel, ezért én mikróban szoktam csinálni. Én fahéjjal, mandulatejjel és banánnal szeretem a legjobban, de az őszibarackos is nagyon finom. :) A te receptedhez is megjött a kedvem, imádom a málnát..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikróban egyszer próbáltam, de szerintem túl sok időre raktam be, így eléggé kiszáradt. Őszibarackkal még nem ettem, habár most úgyis van itthon, szerintem az lesz a következő. Köszönöm a tippet! :)

      Törlés