2015. április 3.

Erdély 2015 | Élménybeszámoló


Sziasztok!

A bejegyzés elolvasása előtt ajánlom ezt a mixtape-t elindítani, sokat dob majd rajta!

Mikor legutóbb, két éve Erdélyben voltunk nyaralni egyáltalán nem fogott meg, nem értékeltem még akkor ennek a helynek a gyönyörét, így kétségekkel indultam neki az idei osztálykirándulásunknak, viszont már most le kell lőnöm a poént, egyszerűen imádtam. ♥


Vasárnap a hajnali órákban indultunk, a hatalmas, puha párnámmal, egy egész vászonszatyornyi ennivalóval, s a hátizsákommal foglaltam el a helyem az első pár órában még kényelmesnek mondható buszon. A napfelkeltét mindenképp meg szerettem volna várni, addig semmiképp nem akartam elaludni, míg nem látom a vöröses, narancssárgás napkorongot. Megérte! Romániába átérve nagyobb megfigyelés nélkül is lehetett látni a két ország közötti különbségeket, az egyes területek elmaradottságát, egy-egy falucskában szörnyű állapotok uralkodtak. S hiába, elszorul az ember szíve ilyenkor. A nagyvárosokban is ugyanúgy érzékeljük, és annak ellenére, hogy a főtereket, a sétálóutcákat próbálják folyamatosan újítgatni, a külső részeken szegénységben élnek az emberek. Nem, ezzel a pár sorral nem alacsonyítom le Romániát, hiszen minden országnak vannak fejlesztésre szoruló tulajdonságai, csak az észrevételeimet írtam le. 
A szállásunk a Hargita közepében volt, egy székelyeklakosságú falu mellett, egy kisebb völgyben, a fenyvesek szívében. Reggelente nem tudtam betelni a látvánnyal, s még most is tisztán látom magam előtt. Sajnos a fényképekkel ezt nem hiszem, hogy vissza tudom Nektek adni, az illatot, a párás, tiszta levegőt, egyszer el kell látogatnotok errefelé, csodás! ♥ A vezetője a helynek nagyon jól ismeri a környéket, az összes kirándulásunkon jött velünk, informált minket a városok, faluk különlegességeiről, történelméről, lakosságáról, földrajzáról. Kapásból nem jut eszembe az összes helyszín amit bejártunk, de ha valamelyik képen lévőre kíváncsiak vagytok, csak kérdezzetek meg nyugodtan, szívesen válaszolok rá. 


Nagyon örülök, hogy idén újra elmentem, már alig várom a nyári tánctáborunkat is!
Csók,
Panka ♥

30 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszettek a képek, eddig nem volt a listámon, de most már szeretnék eljutni ide :) :)

  VálaszTörlés
 2. A kedvenc helyem Erdély. Két éve ott kérték meg a kezemet, tavaly ott voltunk nászúton, idén remélem már egy másik apropó miatt utazunk oda <3 Bármennyi időt képes lennék ott tölteni, a gyönyörű helyek száma végtelen, nem hasonlítható össze semmilyen más nyaralással. Gyönyörűek a képeid, mint mindig, a zene pedig valóban még hangulatosabbá teszi azt :) Imádtam a bejegyzésedet Panni!

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörűek a képek *-* az első egyértelműen a kedvencem :)

  VálaszTörlés
 4. Csodálatos helyeken jártál! Nem sokszor voltam még Romániában, de amikor voltam, akkor nagyon imádtam.:)

  VálaszTörlés
 5. egyszer volt már szerencsém 8 napot ott tölteni és nagyon szerettem. annyira gyönyörű helyeken voltunk kirándulni mindennap, hogy haza sem akartunk jönni. :)

  VálaszTörlés
 6. Jajj, olyan szépek a képek, már megint! Csak ámulok és bámulok, én már olyan régen jártam Romániában pedig a családom fele onnan való. És cuki az a fonat!:*

  VálaszTörlés
 7. Kicsit meghatódtam a képek láttán, mert a családunk Erdélyből származik, igaz generációkra visszamenően, de a rokonságból sokan még mindig hazajárnak, illetve a bécsi erdélyiekkel is szoros barátságot ápolunk.
  Jó pár éve voltam már és nagyon hiányzik. Az ottani emberek kedvessége, vendégszeretete, az ahogy a magyarokat fogadják, az idegent is úgy, mintha rég nem látott kedves rokon lenne.
  Remélem az almatortát volt alkalmad megkóstolni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira más mentalitás mutatkozik meg bennük, nagyon sokban különbözünk mi tőlük, még a székely magyaroktól is. Sajnos nem, almatortát nem volt alkalmunk megkóstolni, de majd lehet nyáron! :)

   Törlés
 8. Én itt élek és be kell valljam, hogy a román mentalitás ellenére is imádom.:-D. Ez az otthonom és szerencsésnek érzem magam, hogy itt születtem. :-)

  VálaszTörlés
 9. Gyönyörű, erdélyi születésűként különösen jó volt ezt olvasni és nézni a gyönyörű fotókat :)

  VálaszTörlés
 10. De gyönyörűek a képek! Nagyon szeretem Erdélyt, olyan szépek az erdős és hegyes részek, leírhatatlan. ❤︎

  VálaszTörlés
 11. Annak ellenere, hogy Pesten elunk a szuleimmel, Erdely az elso otthonom :) szerencsesnek mondhatom magam, hogy a szuneteket ott tolthetem :)
  Gyonyoruek a kepek,tenyleg! Kis fotomuvesz! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor lehet nem véletlen a Királyhágónál találkoztunk először! :)

   Törlés
 12. Ó, szívem egyik leghőbb vágya eljutni Erdélybe *.* olyan, mintha egy mesebeli földre lépnél, legalábbis az ismerőseim zöme ezt mondta róla :) Csodásak a képek! ^^

  VálaszTörlés
 13. Ó, nagyon szép képek! Honnan van a kabátod?

  VálaszTörlés
 14. Hangulatos képeket készítettél. :) Meghozta a kedvem az utazáshoz ez a bejegyzés. :)

  VálaszTörlés