2015. február 16.

Manikűrvadász | 15. forduló - Bandita, Ildi, és Stoobie munkája


Nagyon örültem Lányok, hogy Ti is részt vettetek ebben a fordulóban, köszönöm szépen! 


Kedves Vadásztársnőim!
Izgalmasnak bizonyult számomra az idei első portya, ugyanis Dii manikűrjei között mindjárt két nagyvadat is sikerült becserkésznem és mindkettő olyan fenségesnek tűnt, hogy nem tudtam választani közülük, inkább mindkettőt próbáltam leteríteni! :D
Az első manikűr egy rendkívüli munka, szebb, tökéletesebb pasztell színátmenetes manikűrt még soha nem láttam, iskolapéldája annak, ahogyan ezt a technikát alkalmazni kell. A két ujj leheletfinom nyomdamintája, a színharmónia is külön megér egy misét:


A másik manikűr nem annyira a kidolgozottsága, hanem a gazdag, telt barokk hatás miatt lett a szívem csücske, nomeg a kézzel festett minták egyébként is elvarázsolnak mindig:


Ezúttal egy olyan manikűrt terveztem Dii művei nyomán, amelyben egy halvány, sárga-piros, mármár tavaszt idéző színátmenetes alapon kapott főszerepet az én kézzel pingált, plasztikus barokk motívumom. Ez az első szivacsos ombre-manikűröm. Szerencsére az apróbb hibákat eltakarják a barokk indák, a középső és a kisujjkörmöket nem is mertem pucéron hagyni, ugyanis a körmök oldalán nem volt tökéletes az alap, bénáskodtam kissé a szivaccsal. :)
A minták plasztikussága annak köszönhető, hogy azokat egy csontszáraz átlátszó fedőlakk felületére vittem föl. A manikűrhöz felhasznált lakkok mindegyike duokróm.


Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem ismét ebben a szuper manikűrjátékban, és Panka segítségét a bejegyzés elkészítésében.

Sziasztok!
Már régóta figyelemmel kísérem a Manikűrvadászat állomásait, de először veszek részt benne, az biztos, hogy nem utoljára. 
Páromnak Rio-t kaptam, akinek már ismertem a munkáit, nagyon szeretem a különlegesebb darabokat.  
Ezt a manit vadásztam, én dry brush technikának ismerem, majdnem száraz ecsettel készül, látványos, de egyszerű mani. Jöjjenek a képek!
Rio manija


Az én változatom


Remélem tetszett Nektek! Szép napot Mindenkinek!
Ildi

Sziasztok!

Először vadászom veletek együtt, úgyhogy nézzétek el nekem, ha valamit elrontok, jó? :D A sorsolás során PAncsi lett az áldozatom; tőle kellett levadásznom egy manikűrt, ami, bevallom, nem volt túl egyszerű. De elég a nyafogásból, inkább a lényegre térek.

A manikűr, amit a blogjáról választottam:


Amint azt látjátok, egy gradient manikűrről van szó. Nagyjából ez az egyetlen dolog, amiben az ő és az én verzióm egyezik.
Alapnak a következő lakkokat választottam: a Golden Rose matt családjából a 05-ös (vörös) és a 26-os (rózsaszín) árnyalat. Ők azok:


Első lépésként felkentem két réteg rózsaszínt a körmeimre, azután jött a szivacs és a bűvölés; kikevertem egy köztes árnyalatot, feljuttattam mindhárom színt a szivacsra, és tadamm, íme az eredmény:

Mint látjátok, „belülre” tettem a sötétebb színt, mert azt gondoltam, ha fordítva csinálom, akkor olyan lenne, mintha vérben nyúlkáltam volna. (Mondtam már, mennyire DÖG az a vörös? <3 )

Elkészültem, elégedett voltam vele (noha nem tökéletes, tudom), de még mindig nem volt elég PAncsis. Ő az alapra egy aranypelyhes réteget kent, de én imádom ezekben a lakkokban a mattságukat, tehát bármiféle csillámos/pelyhes fedés kizárt volt. Nyomdázhattam volna rá, hiszen az áldozatom legtöbb manikűrje nyomdás, de ebben a technikában én annyira béna vagyok, hogy azt el sem tudjátok képzelni. Csakhogy így sem maradhatott, mert túl snassz volt, nem elég PAncsis; úgy döntöttem hát, hogy a két (nem is, csak az egyik) kis kezemmel festek rá valamit. Tekintve, hogy cicagazdi, macskát akartam, feketével, de sehogy sem akart sikerülni, muszáj volt valami egyszerűbbet választanom. És a Valentin nap (ami nem hoz lázba, de ettől még felhasználhatom, nem igaz? ;) ) közelsége miatt fogtam hát az egyik legegyszerűbb formát: a szívet.

Az eszköz (Essence pontozó) és a lakk (a Moyra 67-es számú csillámpirosa):


Szóval, ezzel a csillámpirossal kreáltam kis szívecskéket a körmeim végére, és azzal késznek nyilvánítottam a manikűrt.
 Páran bizonyára hiányoljátok a fedőlakkot. Az ok(ok), amiért nem használtam:
1.    csak fényes vagy matt fedőlakkom van.
2.    Fényeset nem kenhettem rá, mert akkor az alap mattsága kb. értelmét veszti.
3.    Matt lakkra mattítót kenni meg hülyeség. :D


Nos hát, ennyi. Örülök, hogy én is játszhattam, annak ellenére, hogy nincs blogom, és túl sok vadásznivaló manikűrrel sem rendelkezem.

Köszönöm szépen! ♥

16 megjegyzés:

 1. Bandita megint nagyon szépet alkottál! :)

  VálaszTörlés
 2. Bandita, kikerekedett a szemem a manid láttán O.O gyönyörűséges!

  VálaszTörlés
 3. Bandita, az a mani...mindjárt megelevenednek az ezeregy éjszaka meséi. Gyönyörű! Még egy selyem báliruha kell hozzá.... :D

  VálaszTörlés
 4. Mindegyik mani gyönyörű lett :)

  VálaszTörlés
 5. Húha, Bandita! Ezt egyszer megfested nekem! Nem kérés, parancs! :P

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szépek a manikűrök! Bandita emelem nemlétező kalapom!

  VálaszTörlés
 7. nagyon szépek lettek. ügyesek vagytok lányok. :)

  VálaszTörlés
 8. Ildi szárazecsetes manija láttán elkezdtem lakkokat válogatni! :)
  Stoobie matt színátmenetese is szuper lett, nagyon tetszenek a felhasznált színek!

  VálaszTörlés
 9. Hű Bandita! Imádom mindegyik munkád, de azt hiszem, nálam most ez a kedvenc! Nagyon szép lett, gyönyörűségesek az indák, a színválasztás is nagyon ínyemre való!
  Ildi száraz ecsetes manikűrje is szuper lett!
  Nagyon meglepődtem a nevem Stoobie alkotásánál, nem is tudtam, hogy ketten is vadásznak tőlem :D Szuper lett a manikűr, nagyon tetszik a színválasztás! :)

  VálaszTörlés
 10. Bandita: nem hittem volna, hogy két ennyire különböző manikűrt fogsz ötvözni, az eredmény viszont valami fantasztikus lett! Azok a kacskaringós minták gyönyörűek, egyszerűen elképesztő *-*

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm szépen Lányok, boldog vagyok, hogy tetszik a kis tavaszi barokkom! :)
  PAncsi: A pros lakkot (Flormar duokróm) Neked köszönhetem! :D
  Dii: Erre a két manidra már a múltkori fordulóban is fentem a fogam, de akkor nem jött a "szikra", most viszont felváltva nyitogattam bele mindkét munkádba és öt perc múlva már szivaccsal a kézben gyakoroltam, a kiválasztott lakkokkal.
  Karolina: Rendben van! :D

  VálaszTörlés
 12. Bandita: Hihetetlenül szépek az indamintáid! *.* És Dii átmenete valóban gyönyörűséges. :3

  VálaszTörlés