2014. október 19.

Személyes | Szüreti 2014

Sziasztok!

Szerintem még sosem írtam bővebben egy-egy néptáncos eseményről, és nem is igazán tudom érdemes lenne-e közzétenni ezt a bejegyzést, viszont legalább öt éve folyamatosan megrendezésre kerül nálunk a hagyományos, népi programokkal tűzdelt Szüreti felvonulás, fellépésekkel, aminek a vége mindig egy batyus bállal zárul. Idén picit elcsúsztunk, általában két-három héttel korábban szoktuk tartani, de szerencsére az időnk is varázslatos volt, az eső sem esett, a szél sem fújt, és sütött a nap. A nem túl autentikus napszemüvegem ezért tűnik fel néhány fényképen, higgyetek nekem, az nem a népviselet része!
A felvonulásnak mindig olyan jó hangulatba torkollik, még ha az elején semmi kedved sem volt lemenni, a végén már csak mosolyogsz, és mosolyogsz, táncoltok minden megállónál. Néhányaknak természetesen besegít a bor, hiszen a Szüreti, az mégiscsak Szüreti, ugye? Ilyenkor bátran viselhetem a kedvenc piros rúzsom, virágokat tűzdelünk egymás fonott hajába, pogácsát eszünk az egész út alatt, énekelgetünk, és végig azon aggódunk nehogy kiszakadjon a harisnyánk a fellépésig. Remélem ezen a néhány fotón keresztül belecseppentek ebbe a világba is, és szeretni fogjátok őket! :)


Legyen gyönyörű hetetek! 
Panni ♥

31 megjegyzés:

 1. Imádom! IMÁDOM! 10 évig táncoltam, sosem tartottam "égőnek", a mai napig mosolyogva gondolok vissza a fellépéseimre, a hajhúzásra fonás közben, az izgulásra, a mérhetetlen jó kedvre...:) sorolhatnám. :)

  VálaszTörlés
 2. Panni,nagyon hangulatosak a képek,teljesen bele tudtam képzelni magam! :) Sikerült előhoznod a régi néptáncos korszakom kedves emlékeit!
  Várom a következő néptáncos bejegyzést,szerintem nagyon jó ötlet volt megírni ezt a posztot,olyan jó látni ezt az oldaladat is! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem a többi hasonló bejegyzés is fel tudja majd idézni a drága emlékeid, örülök, hogy tetszett! ♥

   Törlés
 3. Nagyon hangulatosak a képek, jó nézegetni őket! Szerintem nagyon jó, hogy kitetted ezt a bejegyzést.

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörűek lettek a képeid, már megint! És annyira jól áll ez a vörös rúzs! :)

  VálaszTörlés
 5. Jajj de kis aranyos vagy Panni!:* És nagyon jól áll ez a frizura♥ Szívesen olvasok bármilyen posztot Tőled. Ez is nagyon tetszett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy örülök, hogy pozitív visszajelzéseket kaptam, köszönöm! ♥

   Törlés
 6. Nagyon hangulatos képek, és olyan jó, hogy táncolsz ^^ Párom tesói és unokatesói is táncolnak, és olyan jó látni, hogy mennyire felszabadultak egy-egy fellépésen és mennyire élvezik, amit csinálnak <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hihetetlen milyen hangulat lehet egy-egy fellépés alatt, csak mosolyog mindenki! ♥

   Törlés
 7. csodálatosak ezek a képek! :)

  Emma xx
  iemmafashion.com

  VálaszTörlés
 8. Sokáig néptáncoltam, szüretiztem, májfát döntöttem, babicskáztam (család kicsi szlovák vére miatt),mindig imádtam. És a lényeg: a hagyományőrzésre büszkének kell lenni! :)

  VálaszTörlés
 9. Hogy milyen gyönyörű vagy ebben a ruhában, mintha csak rád öntötték volna! Én általános alsó tagozatában népi táncoltam, kicsit cikinek éreztem, mert nem volt túl ügyes társaságunk és így kellemetlen volt fellépni minden évben az iskola összes diákja előtt. Ma már szép emlékként tekintek vissza rá, ha tehetném újra táncolnék :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig ez az a viselet amiben nagyon nem érzem jól magam, a felcsíki a kedvencem! :) Igen, sokan még most is cikinek gondolják, de rólam már lepereg, imádom!

   Törlés
 10. Nagyon klassz bejegyzés! Örülök,hogy olvashattam és láthattam ezeket a hangulatos képeket! :)
  Kiskorom óta táncolok, bár nem vagyok horvát, mégis szívesen ápolom a bunyevác hagyományokat is. Csatlakozok az előttem szólóhoz: a hagyományőrzésre büszkének kell lenni! :)

  VálaszTörlés
 11. Itt is hagyomány ez Erdélyben, csak itt a falu fiataljai rendezik minden évben és a bálon van a hangsúly meg a székely népviseleten :). Nagyon hangulatos képek!

  VálaszTörlés
 12. Nagyon hangulatos képek. :) Csini voltál Panni, bár mindig az vagy. :)
  Én majoretteztem egy kis ideig, de sajnos a többi tánc mellett nem fért bele az időmbe az is. Viszont régebben gyakran jártam a bécsi Kollegium Hungarikum táncházába és nagyon szerettem. :) Nálunk sajnos már nincs ilyen mulatság, vagyis csak ilyen Szent Mihály napi tűzgyújtás van, de az is teljesen ellaposodott, idén például hastáncosok voltak. -.-
  Szerintem is fontos a hagyományőrzés, illetve továbbadni ezeket a fiatalabbaknak. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)
   A táncházok hangulatát kevés "buli" tudja überelni szerintem, bármi megtörténhet! :)

   Törlés
 13. Gyönyörű voltál a képeken, annyira átjön a falusi népi hagyományok összessége, hogy nagyon! Ráadásul, Rajtad nagyon látszik, hogy élvezed amit csinálsz, így a képekhez ez is hozzáad egy pluszt! :) Sajnos nagyon sokan nem szeretik az ilyen népi dolgokat, mert hogy haladni kell a korral, meg ilyenek, de hozzáteszem...régen nem volt ennyi szociális probléma, mint a csodás érintőképernyős telefonok korában. Az emberek szórakoztak, és nem törődtek a gondjaikkal, mert akkor a szórakozás ideje volt. (Ez az egyik képről jutott eszembe, ahol éppen mobiltelefon van a kézben! :P)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor szuper, örülök, hogy tetszett Andus! :)
   Igen, ez a nem szeretjük a néptáncot dolog azt hiszem gyárilag benne van az emberekben, csak valaki úgymond leküzdi, és meglátja benne a szépet.

   Törlés