2014. június 1.

Mennyit ér a smink?

Sziasztok!

Lehet páran furcsán olvastátok el a bejegyzés címét, és nem is tudjátok mire szeretnék ma kilyukadni. Vagy éppen teljesen fel vagytok háborodva, egy 16 éves lány minek magyaráz itt a smink értékéről, fontosságáról? Manapság társadalmunk elvárja a tökéletességet, ha már nem ragyogó porcelánbőrrel lépünk ki az ajtón, olyan szettben, amiben minden passzol máris ki vagyunk nézve a tömegből. Na de nem is erről szeretnék én ma beszélni, egyszerűen csak megmutatom az arcom sminkkel, és anélkül.
Én egyáltalán nem szégyellem a natúr arcom, nálam inkább önbizalom növelő szerepet játszik a sminkelés. Olyan, mintha egy új cipőben hagynám el a házat, vagy mintha frissen lennének lakkozva a körmeim. Egyszerűen jó érzés reggelente leülnöm a tükröm elé, és látni, mi változik. Elfedem a bőrhibákat, meghosszabbítom a szempillákat, és mi egyéb.


Amit én változásként észreveszek, az az, hogy az arcom sokkal ragyogóbb lett. Mármint nem úgy, hogy teljesen tökéletes, hanem eltűntek a fáradtság jelei, a szemöldökszínem jobban igazodik a hajaméhoz, és talán a szemeim is nagyobbnak látszanak. Lányok, ugye milyen jó érzés ez? :) Viszont ha belegondolok, ez az egész azért van, mert boldognak érzem magam, és ez nem csak a sminknek köszönhető. Hogyha Ti is meglátjátok a jó dolgokat, sokat mosolyogtok, máris szebbnek tűntök, ezt higgyétek el nekem, és nem azért, mert én mondom. 


Legyen nagyon szép hetetek! 
Panni♥

24 megjegyzés:

 1. Abszolút egyetértek veled :) Gyönyörű az arcod smink nélkül is, de ez a tusvonal például gyönyörűen kiemeli a szemed :) Nekem is nagy öröm reggelente leülni a tükörhöz, és valami újat kreálni, amitől jobban érzem magam. Elsősorban nem mások miatt, hanem magam miatt sminkelek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Niki! :*
   Tényleg jó érzés legalább azt az időt magunkra szánni, és így mindenkit elkápráztathatunk! :)

   Törlés
 2. Én sajnos smink nélkül nem érzem jól magam. :D A bőrömmel alapból nincs probléma. Viszont a szemöldököm és a szempilláim natúr állapotban szánalmasak. :D Szóval azokról nem tudok lemondani. :D Meg alapból szeretek sminkelni, kísérletezgetni a színekkel. Jobban érzem magam ha szépen ki vagyok sminkelve. :)
  Te igazi természetes szépség vagy, semmit nem vesz el a szépségedből a smink hiánya.
  Sok lány "szépségét" le lehet törölni egy sminklemosó kendővel. Sőt a legtöbb 10 pontos színésznő vagy modell smink nélkül csak egy gyenge 2 vagy 3. (Mila Kunis, Eva Longoria, Christina Aguilera, Kardashian lányok vagy bármelyik playmate)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na igen, a szemöldökömmel én sem vagyok megelégedve, bőven ráfér a kitöltés. Teljes szemsminket nem szoktam felrakni, nagyon nem érzem jól benne magam. Érdekes, nem? :)

   Törlés
 3. Nagyon tetszett, amit írtál. Szerintem teljes mértékben a korodnak megfelelően sminkelsz :) Egyetértek azzal, hogy sajnos már furán néznek az emberre ha nem úgy néz ki, mint a többi egyforma lány. Valakinek tennie kellene már valamit, hogy rájöjjenek a "klónok", hogy az egyediség jobb :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mostanában nagyon sokan túlzásba viszik a sminkelést, habár erre a posztban külön nem tértem ki, mégis említést érdemel! :)

   Törlés
 4. Sok időbe tellt, mire elfogadtam az arcom smink nélkül is, de ma már kisebb útvonalakra bátran elmegyek így :) Azért persze egy szép arcfestés önbizalmat és magabiztosságot ad, szóval én nagyon szeretem, de nem csak ezzel tudom elfogadni az arcom. Te egyébként tényleg szerencsés alkat vagy, mert olyan szép baba arcod van smink nélkül is, hogy semmit nem kell takargatnod magadon, a smink csak még inkább kiemeli a természetes bájodat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szilvi ne szégyelld magad smink nélkül, olyan szép vagy! :)

   Törlés
 5. Nagyon szép vagy smink nélkül is! Amit írtál nagyon tetszett, nekem is ez a véleményem:) <3

  VálaszTörlés
 6. Én borzasztóan kényelmes ember voltam és utáltam sminkelni. Sajnos amikor elkezdtem dolgozni tudatosodott bennem, hogy a ruha és a smink az ami egy kis tekintélyt varázsol az embernek és nem gyerekként kezelik, így a napjaim részévé vált a smink. Még ha nem is sokat, de utcára mindig teszek egy kis sminket. Neked nem is kell sokat tenned, mert nagyon helyes arcod van és az a pici smink is bájossá teszi ^.^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :*
   Ebben a ruhás, sminkes dologban tényleg van valami. Hogyha valaki máshogy kezd el öltözködni, máshogy is kezelik őt bárhol, ugyanez igaz a sminkre is.

   Törlés
 7. Teljesen egyetértek veled! Szerintem kifejezetten rossz az, mikor valaki nap mint nap 2 kg vakolatot ken magára; az már hihetetlenül mű és igen csak kiábrándító, mikor utána meglátod nulla sminkkel. Hangsúlyozom nem magával a sminkeléssel van baj, mert mértékkel szuper :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan! :) Egy idő után a bőre is belefárad mindenbe, és majd bajlódhat vele felnőtt korában.

   Törlés
 8. Hogy mennyit ér a smink: aki nem túl szép, annak sokat. :D :D
  Aki pedig szép, azt még jobban megszépíti! Szerintem, tudod, hogy téged az alapból szép típusba sorollak be, kár is megemlíteni, hogy mit gondolok erről. De, te ízlésesen sminkelsz és öltözködsz. Tudok olyat, aki 4 évvel idősebb nálad, de annyira elcseszett a sminkje, hogy sírnál ha mutatnék képet.Majd egyszer, ha fb-n beszélünk, és lelkileg felkészülsz egy félig zombitámadásra...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj Andus! :*
   Na akkor nemsokára rád írok, én is ismerek pár olyan személyt akit smink nélkül meg sem lehet ismerni! :D

   Törlés
 9. MoonAngel mindent leírt, amit akartam :)
  Még csak annyit: 16 éves vagy, és már így is csodaszép. Mi lesz itt 5-10 év múlva, jaj! :)
  Puszi! Dóri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyen dicséretet is ritkán kapok, olyan jól esett!♥

   Törlés
 10. én is így tekintek a sminkelésre, egy pluszként fogom fel, ami segít a bőrhibákat eltüntetni és kiemelni az arcunk előnyös tulajdonságait :) egyfajta művészetként is felfogható, hiszen ebben is rengeteg stílus létezik és mindenki meg tudja valósítani és kiélni az elképzeléseit a saját arcán :)

  VálaszTörlés
 11. Szerintem nagyon szép arcod van, tényleg, természetes szépség. A smink csak még jobban kihangsúlyozza a bájosságodat.

  VálaszTörlés
 12. Imádtam ezt a bejegyzést (is)! Nagyon sokat számít ez a kevéske smink is, és ha amúgy nem is látható annyira a különbség, mivel az adott ember szebbnek érzi magát tőle, a kisugárzása is más lesz. :-) Nem is kell ennél több a Te korodban, sőt, én még szívesen megnéznélek egy vékonyabb, barnás vonallal is a fekete tus helyett :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Katy!
   A smink egyfajta magabiztosságot ad nagyon sok mindenkinek, hogy tényleg jól érzi magát a saját bőrében. A barnás tusvonalon nem is gondolkodtam még, na' nézek is magamnak egy barna tust! :)

   Törlés