2013. június 6.

DeutschlandSziasztok!

Majdnem egy hete már teljes épségben itthon vagyunk. (leszámítva a tegnapi 4.3-as erősségű földrengést, aminek az epicentruma 10 km-re volt tőlünk) Ezt a bejegyzést azért halogattam, mert először még át akartam élni mégegyszer, és hogy mindent le tudjak írni. Azt nem tudom, mi mikor és hol történt, de próbálom összeszedni a gondolataim.

Első nap
Az első napnak nem az utazást számolom, bár az sem volt kutya dolog. 13 órát utazni lányok kemény dolog. A barátnőmmel aki mellett ültem már annyira nem bírtuk. Az utolsó 2 óra szenvedés volt mindenkinek.
Akkor hétfő. Első 3 nap délelőtt mindenkinek tanítás volt, ami annyit jelentett, hogy németül beszélgettünk a városról ahol voltunk (Bregenz) vagy kimentünk a főtérre, és feladatokat oldottunk meg. Délutáni programunk a Pfänderbahn volt, ami egy ilyen libegő szerű. És ez felvitt minket a hegyekbe, ott lehetett sétálgatni, állatokat simogatni ilyenek. :)


Második nap
Mint már említettem első három nap suli volt, így kedden is. Ezután Lindauba mentünk, ez egy pici szigetke a Bodensee-ben. Vettem egy fagyit, azt hiszem 1.80 eurot vizettem érte, majd leejtettem. Persze, csak Panni. Viszont! Ott voltak ilyen kikötői galambok, és megették a fagyimat! Durvaaa. Jujj ez nem is akkor volt, hanem még hétfőn. Nembaj. A rendes program az Liechtenstein, és Vaduz volt. Jajj olyan drága itt minden. Ittunk egy Latte Macchiatot, de csak azért, hogy ülhessünk egy kávézóban. 5 euro volt!
Harmadik nap
Esett az eső. Sulis programként a bregenzi parlamentben voltunk, utána pedig a legkeskenyebb házat néztük meg. 
Ugye az időjárás bekavart, így kettő múzeumot látogattunk meg. Az Inaturát, ami hasonló a Csodák Palotájához, csak még vannak benne kitömött állatok is, amiket meg lehet simizni. :) Majd a Rolls Royce múzeum következett. Fúúú olyan szép itt minden! Leginkább a terítékek fogtak meg, és a csészék, nem igazán az autók, de nembaj. Negyedik nap
All day Svájc. Azt hiszem. :D Itt nincsen semmi mesélni valóm, körülnéztünk egy picit, de már érződött a fáradtság mindenkin. Jajjj neeeem, Rajna vízesés! Erről hoztam ehhez a naphoz képeket. Úúú imádtam! Gyönyörű volt! 
Last Friday (night)
Óóó utolsó nap. Alle waren sehr sehr müde. Ezen a napon a Neuschwanstein-i kastélyt néztük meg, ami szép lett volna, csak esett vagyis így szemergett az eső, és azon az úton amin felmentünk wáá szörnyű érzés volt. Még lent a szuvenír boltban ittam egy forro cappuchinót, és ettem egy muffint, majd indulhattunk is. Jajj a végére majd be pisiltem. :D


Én ennyit szerettem volna írni a kirándulásunkról, a visszaút már gyorsabban telt, egyszer csak azt vettem észre, hogy már Bécsnél vagyunk. 
Remélem tetszettek a képek, további szép estét!

Panni :**

26 megjegyzés:

 1. gyönyörű hely, egyszer én is elmennék ide!! :) a galambok elég viccesek, hogy megeszik a fagyit:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. emlékezetes volt az biztos! én is nagyon visszavágyom, csodálatos helyek vannak. :)

   Törlés
 2. Válaszok
  1. köszönöm! :) igyekszem kihasználni a gép minden funkcióját.

   Törlés
 3. Leejtetted a fagyit mi?!?!és perszee tök véletlenül...xddddd
  (Lili voltam<33)

  VálaszTörlés
 4. lusta dög vagyok és előbb a képeket néztem meg, de azok olyan jók, hogy még az olvasás előtt muszáj volt kommentelnem >.<

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm szépen, örülök a kommentednek! :)

   Törlés
 5. gyönyörű helyeken jártál *-*

  VálaszTörlés
 6. De szép helyeken jártál :) Amikor Svájcban tölthettem öt napot, akkor én is voltam a Rajna-vízesésnél, annyira gyönyörű ^^ Meg hazafelé mi is megálltunk Vaduzban, de sötét is volt, fáradtak is voltunk, úh. nem sokra emlékszem belőle :) A hosszú buszozásokat meglepően jól viselem: voltam már busszal Olaszországban, Svájcban, de a legdurvább Anglia volt (22 h) :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. a Rajna- vízesés, úristen. szerintem az volt a kedvenc helyem mind közül. :) huhh, akkor tényleg meg se kottyanna neked ez a 12 óra. :)

   Törlés
 7. Gyönyörű helyeken jártál! :) Imádom Németországot, de hajlamos vagyok a nagyvárosokra (Berlin-Köln-Bonn) korlátozni az érdeklődésemet. Pedig annyi szép hely van még. :)
  (P.S: köszi az Instagram követést, látod jöttem is a blogodra mindjárt...) ;)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon szép helyeken jártatok és gyönyörűséges képeket készítettél. :)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon szépek a képek :) Én is jártam a Rajna vizesésnél és Németországban, az annyira szép, nagyon szeretnék visszamenni egyszer! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm! :) gyönyörű hely, bár kicsit féltem annál a sziklánál, hogy csak a víz van alattam.

   Törlés
 10. Gyönyörűek ezek a képek... Annyira hangulatosra sikerült ez a poszt. :)

  VálaszTörlés
 11. Ilyenkor nekem is olyan nagy kedvem támad kirándulni :) NAgyon szép helyek, bár nem voltam még itt, csak Németországban átutazóban és Ausztriában, de az is csodaszép, ahogy látom nagyon hasonló mint NO, bármikor szívesen visszamennék, úgy szeretem az ilyen kirándulásokat...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Németország picit zöldebb, és régiesebb, mint Ausztria, de gyönyörű mindkettő! :)

   Törlés
 12. Nagyon szép helyen jártatok. A képek magukért beszélnek:) a fagyis sztorit megmosolyogtam, de ha azt nézed legalább nem ment kárba: D a vízesést én is megnézném, meg a kastélyt is.

  VálaszTörlés