2012. december 1.

Recept ~ Kedvenc, őszi- téli forrócsokim!



Sziasztok!

December elseje van, és már lesz egy bejegyzés a blogon. Szuper vagyok haha. Szóval ma egy könnyen elkészíthető, és nagyon-nagyon finom felturbózott forrócsokiféleség receptjét mutatom be Nektek. :)

Igazából az alapja az kakaópor (ez lehetőleg cukrozatlan legyen, annak sokkal erőteljesebb íze van), tej, és cukor (én vaníliáscukrot raktam bele). Így is el lehet, de aki szereti a különlegesebb dolgokat, annak itt az én verzióm.

A tejet felforrósítom, belerakom a cukrot- kakaóport. Ezeket szépen csomómentesre elkeverem. Éééés most jönnek a fűszerek. Olyat használjatok amit szerettek. Én mézeskalács fűszerkeveréket szórtam bele, de csak egy keveset, eléggé erőteljes az íze. Még egyszer összekeverem, a tetejére tejszínhabot rakok ha van itthon (még egy haha). És kész!


Olyan jófej ez a pohár szerintem, minden olyan cukin mutat benne.
Panni

Ki fogjátok ezt a receptet próbálni? Szeretitek a különlegesebb forrócsokikat? :)

15 megjegyzés:

  1. A mézeskalácsfűszer nagyon jól hangzik, még jó, hogy van itthon, már tudom is mit fogok ma este inni... köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Én mézeskalácsfűszer helyett fahéjat szoktam használni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is jó! Én is szoktam úgy, csak most valami mást szerettem volna :)

      Törlés
  3. Nyamesz *-* én ha iszok ( elég ritkán:D) akkor fahéjjal szoktam fűszerezni :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem akarok inni belőle sokat, elég nagy kalóriabomba :D

      Törlés
  4. jól hangzik :D pont ma ittunk barátnőmmel forrócsokit, legközelebb megfűszerezzük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam a képet a blogodon, guszta volt! :)

      Törlés
  5. Nagyon édes ez a pohár :) Nálam is a fahéj a nyerő, egy kevés a tejszínhabra és olyan kellemes ízt ad neki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én most kakaóport szórtam a tetejére :)

      Törlés
  6. nagyon jól néz ki. nekem is van ilyen poharam, csak rénszarvasosban :) :) :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szeretem a forró csokit, ha otthon készítek, akkor a tetejére tejszínhab és egy picike fahéj kerül :) De néhány hete egy kávézóban mentás forró csokit ittam - nagyon finom volt! :)

    http://highheelsandcakes.blogspot.hu/

    VálaszTörlés