2012. május 15.

Csak úgy süt a nap! Avagy a fényvédelem..

Halihó!

Volt némi probléma a memóriakártyámmal, de Niki barátném segítségével megoldódott ez a dolog! :)
A mai napon a fényvédelemmel szeretnék egy kicsit foglalkozni, ugyanis mindenki életében fontos szerepet tölt be.. Régebben nem nagyon foglalkoztam vele, hogy bekenjem magam naptejjel, viszont tavaly vagy tavaly előtti nyáron úgy leégtem, hogy az csak na! Nagyon fájt, égett és nagyon csúnya is volt az a pár nap.. (utána szép barna lettem:D) Eléggé kellemetlen élmény volt mondhatom, ezért kellett változtatnom.. Nem csak azért mert fájt vagy ilyesmi, de a leégés, jó nem egy alkalom után, bőrrákot tud okozni!

Én ezeket használom, és a kedvenc napszemcsim! :)


A szánknak is fontos a védelem, mert ugye arra nem kenhetek naptejet! :D Ez a Labello termék 30-as fényvédőfaktort tartalmaz, és még vízálló is.. Védelmet nyújt a káros UVA és UVB sugaraktól, ráadásul Labello módján még hidratál is :)


A BB krémet csak ezért raktam be, mert ugye fényvédőt tartalmaz.. Tavaly kipróbáltam egy arcra való naptejet és nagyon csípte az arcom, szóval lemondtam róla.. Húú el tudjátok képzelni milyen kellemetlen lehet, ha leég az arcokot?! Bleee :/ 


Szemünket is fontos védeni az UV sugaraktól.. Bizonyítékok támasztják alá, hogy a túlzott napsugárzás az időskori szürkehályog kialakulásának fontos tényezője! Napozásnál pedig ne viseljétek, ha nem akartok úgy kinézni mint egy pandamaciiiiiiiiiii! :)


Na, és a naptej/napolaj.. Itt nem a faktorszám a lényeg, bármennyire is sokan azt hiszik! A 15-ös faktor 93-94%-os védelmet nyújtanak a káros sugarak ellen, míg a 30-as 97,2%-osat! Szóval a faktorszám azt mutatja, hogy hányszorosára nő a bőr védekezőképessége.. 

Hú ez most jó hosszú cikk lett, remélem hasznosnak találtátok és szívesen elolvastátok!
Panni :)

2 megjegyzés:

  1. Az Avonnak van szuper arcra való napteje!Egyébként a többi napterméke is kiváló,én évek óta használom.

    VálaszTörlés
  2. http://coralinevilag.blogspot.com/2012/05/naptej-allergia.html
    Rossmanossal vigyázz!

    VálaszTörlés